tisdag 8 februari 2011

Dagmar är orolig

Dagmar tänker väldigt mycket just nu. Hon funderar på allt möjligt och kan gå och fundera på något i flera dagar som sen helt plötsligt poppar upp igen. Igår såg vi på nyheterna och då var det ett repotage från Australien.
- Där bor Petra!! ropade hon glatt men tystnade snart då hon såg att det brann i Australien. Vi fick då ta en lång diskussion om att det inte brinner där Petra bor utan bara i skogen och att Australien är ett stort land så Petra märker inte att det brinner. Sen fick vi ha samma diskussion när dom visade översvämmningarna. Igen, långt bort, Petra märker inte det heller men visst skulle hon tycka att det var roligt att simma precis utanför sitt hus.
Avslutningen på diskussionen blev en 5 minuters tystnade sen kom det:
- Men mamma varför brinner det?
- För att det är sommar i Australien just nu och väldigt varmt och då kan det börja brinna i skogen.
..... ...... .....
- Eller så är det såhär...att det brinner och då blir det så varmt att det blir sommar.

Så nu vet ni, antingen är set sommar i Australien just nu och det brinner därför, eller så har det börjat brinna först och då blev det så varmt att det blev sommar. Lite hönan och ägget.

1 kommentar:

  1. Oj, otroligt att hon kommer ihag! Gullgumma! Ja det ar nog inte latt att forklara hur det ligger till... Horredu, har du lust att traffas snart? Kommer hem April- maj sa jag skulle hemskt garna ta en dejt da!

    SvaraRadera